Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Quality evaluation of Portuguese honey

Quality evaluation of Portuguese honey

Título
Quality evaluation of Portuguese honey
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1998
Autores
Mendes, E
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Proenca, EB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ferreira, IMPLVO
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ferreira, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 37
Páginas: 219-223
ISSN: 0144-8617
Editora: Elsevier
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-6SW
Abstract (EN): The present work was conducted to evaluate the quality of 25 brands of honey commercially available on the Portuguese market, in a total of 50 samples. The brands included unifloral and multifloral honeys, which were studied and botanically typified. Carbohydrate composition was determined by HPLC-RI to evaluate the contents of monosaccharides fructose and glucose; the disaccharides saccharose, maltose and trehalose and of the trisaccharide melizitose. 5-Hydroxymethyl-2-furfuraldehyde (HMF) was quantified by HPLC-UV and other physicochemical quality parameters were also carried out according to the European (Directive 74/409/EC) and Portuguese Regulations (Decreto-lei No. 131/85, 1985) in order to determine moisture, ash content, diastase activity, free acidity, free acidity and water-insoluble solids. All samples were organoleptically and microscopically examined. Only 13 brands were found to meet all major national and international specifications, the remaining 12 did not agree with one or more of the analysed parameters (HMF, diastase activity, or carbohydrate composition); such observations may reflect an inadequate manufacturing or storing process and a certain ageing of these honeys.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Marine polymeric microneedles for transdermal drug delivery (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Moniz, T; Lima, SAC; Salette Reis
Chitosan: An option for development of essential oil delivery systems for oral cavity care? (2009)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andre Sao Pedro; Elaine Cabral Albuquerque; Domingos Ferreira; Bruno Sarmento
7 Preparation and characterization of polysaccharides/PVA blend nanofibrous membranes by electrospinning method (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carla Santos; Carla J Silva; Zsofia Buettel; Rodrigo Guimaraes; Sara B Pereira; Paula Tamagnini; Andrea Zille
Water sorption and plasticization of an amorphous galacto-oligosaccharide mixture (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Duarte P M Torres; Margarida Bastos; Maria Pilar Goncalves; Jose A Teixeira; Ligia R Rodrigues
Vancomycin-loaded chitosan aerogel particles for chronic wound applications (2019)
Artigo em Revista Científica Internacional
Clara López-Iglesias; Joana Barros; Inés Ardao; Fernando M. Monteiro; Carmen Alvarez-Lorenzo; José L. Gómez-Amoza; Carlos A. García-González

Ver todas (85)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-07-21 às 23:19:13 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias