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Organic acids produced by lactobacilli, enterococci and yeasts isolated from Picante cheese

Título
Organic acids produced by lactobacilli, enterococci and yeasts isolated from Picante cheese
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1999
Autores
Freitas, AC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Pintado, AE
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pintado, ME
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 209
Páginas: 434-438
ISSN: 1438-2377
Editora: Springer Nature
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-5KP
Abstract (EN): Four species of bacteria (Enterococcus faecium and Enterococcus faecalis, Lactobacillus plantarum and Lactobacillus paracasei) and three species of yeasts (Debaryomyces hansenii, Yarrowia lipolytica and Cryptococcus laurentii), previously isolated from Picante cheese, were cultured in ovine and in caprine milk and assayed for sugar and organic acids metabolism for 6 days. The results indicated that both milk types can be coagulated by the four strains of lactic acid bacteria. Lb. paracasei led to a faster and greater reduction in pH. Production of lactic acid correlated to lactose degradation, and was highest for Lb. paracasei followed by E. faecium; citrate metabolism was apparent for E. faecalis and, to a lesser extent, for E. faecium, Lb. plantarum and Lb. paracasei Relatively high contents of formic acid were found when inoculation was with Enterococcus and with Lb. plantarum.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
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