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Characterization of triacylglycerols in Madeira laurel oil by HPLC-atmospheric pressure chemical ionization-MS

Título
Characterization of triacylglycerols in Madeira laurel oil by HPLC-atmospheric pressure chemical ionization-MS
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2004
Autores
Paula C. Castilho
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Maria do Céu Costa
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Alírio Rodrigues
(Autor)
FEUP
Pedro Costa Branco
(Autor)
Outra
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Mafalda Costa
(Autor)
Outra
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Ana Rodrigues
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 81 10
Páginas: 913-919
ISSN: 0003-021X
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-8BT
Abstract (EN): Madeira laurel oil was fractionated by liquid extraction combined with TLC, and TAGs were analyzed by HPLC coupled with atmospheric pressure chemical ionization-MS (APCI-MS). Eluted molecular species compositions of the eluted TAG in the complex natural mixture were determined by GC identification of FAME and by LC-atmospheric pressure chemical ionization (APCI)-MS analysis of the lipid. The APCI-MS spectra of most TAG exhibited [M + H](+) and [M - RCOO](+) ions, which defined the M.W. and the molecular association of fatty acyl residues, respectively. Despite the relatively high degree of saturation, with a saturated/unsaturated ratio of 0.70, no totally saturated TAG nor mixed asymmetric TAG with two saturated FA (SSM or SSU, where S is saturated, M is monounsaturated, and U is unsaturated) were found. This type of molecular structure provides a possible explanation for the relatively low m.p. (12-15degreesC) and also the high oxidative resistance observed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
Documentos
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