Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Vitamin E composition of walnuts (Juglans regia L.): A 3-year comparative study of different cultivars

Vitamin E composition of walnuts (Juglans regia L.): A 3-year comparative study of different cultivars

Título
Vitamin E composition of walnuts (Juglans regia L.): A 3-year comparative study of different cultivars
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2005
Autores
Amaral, JS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Alves, MR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Seabra, RM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Oliveira, BPP
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 53
Páginas: 5467-5472
ISSN: 0021-8561
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-2SX
Abstract (EN): The tocopherol and tocotrienol composition of walnuts (Juglans regia L.) was determined for nine cultivars (cvs. Arco, Franquette, Hartley, Lara, Marbot, Mayette, Mellanaise, Parisienne, and Rego). Walnuts were harvested over three consecutive years from two different geographical origins (Braganca and Coimbra, Portugal), for a total of 26 samples. The methodology employed was a normal-phase high-performance liquid chromatography coupled to a series arrangement of a diode array detector followed by a fluorescence detector, allowing the simultaneous analysis of all tocopherols and tocotrienols. The analyses showed that all samples presented a similar qualitative profile composed of five compounds: alpha-tocopherol, beta-tocopherol, gamma-tocopherol, delta-tocopherol, and gamma-tocotrienol. gamma-Tocopherol was the major compound in all samples, ranging from 172.6 to 262.0 mg/kg, followed by alpha- and delta-tocopherols, ranging from 8.7 to 16.6 mg/kg and from 8.2 to 16.9 mg/kg, respectively. Multivariate analysis of the data obtained showed the existence of significant differences in composition among cultivars. These differences were also significant when cultivars were grouped by year of production, showing that besides genetic factors, the vitamin E composition was influenced by environmental factors.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Triacylglycerol composition of walnut (Juglans regia L.) cultivars: Characterization by HPLC-ELSD and chemometrics (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Amaral, JS; Cunha, SC; Alves, MR; Pereira, JA; Seabra, RM; Oliveira, BPP
Tocopherol and tocotrienol content of hazelnut cultivars grown in Portugal (2006)
Artigo em Revista Científica Internacional
Amaral, JS; Casal, S; Alves, MR; Seabra, RM; Oliveira, BPP
Influence of cultivar and environmental conditions on the triacylglycerol profile of hazelnut (Corylus avellana L.) (2006)
Artigo em Revista Científica Internacional
Amaral, JS; Cunha, SC; Santos, A; Alves, MR; Seabra, RM; Oliveira, BPP

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

The Role of Anthocyanins in Alleviating Intestinal Diseases: A Mini Review (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Liu, Y; Iva Fernandes; Mateus, N; Oliveira, H; Han, FL
Saponins as Natural Emulsifiers for Nanoemulsions (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Schreiner, TB; Madalena M. Dias; Barreiro, MF; Pinho, SP
Interplay between Anthocyanins and Gut Microbiota (2014)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Iva Fernandes; Sonia Norberto; Nuno Mateus; Conceicao Calhau
Genesis of Azole Antifungal Resistance from Agriculture to Clinical Settings (2015)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Azevedo, MM; Faria Ramos, I; Costa Cruz, LC; pina-vaz, c; rodrigues, ag
Comment on Safety and Antioxidant Activity of a Pomegranate Ellagitannin-Enriched Polyphenol Dietary Supplement in Overweight Individuals with Increased Waist Size (2008)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Rosario Monteiro; Isabel Azevedo; Conceicao Calhau

Ver todas (299)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-07-22 às 07:24:57 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias