Go to:
Logótipo
You are here: Start > Publications > View > Estratégias para a promoção de hábitos alimentares saudáveis no local de trabalho
EITM Winter School - FEUP 2024
Publication

Estratégias para a promoção de hábitos alimentares saudáveis no local de trabalho

Title
Estratégias para a promoção de hábitos alimentares saudáveis no local de trabalho
Type
Academic Work
Year
2012
Authors
Louro, Catarina dos Santos
(Author)
FCNAUP
View Personal Page You do not have permissions to view the institutional email. Search for Participant Publications Without AUTHENTICUS Without ORCID
Scientific classification
FOS: Medical and Health sciences
CORDIS: Health sciences
Associated Institutions
FCNAUP - Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto
Other information
Resumo (PT): Trabalho complementar (Monografia) realizado no âmbito da Unidade Curricular Estágio da Licenciatura em Ciências da Nutrição da Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto, sob orientação de Prof.ª Doutora Ada Rocha (Faculdade Ciências daNutrição e Alimentação da Universidade do Porto)
Abstract (EN): Resumo da tese: Um número cada vez maior de pessoas faz pelo menos uma refeição fora de casa. A Organização Mundial de Saúde considera que este é um ambiente propício e interessante para a aplicação de projetos de promoção de hábitos saudáveis. A implementação destes projetos desencadeou melhorias significativas na produtividade e nas receitas das empresas. A qualidade da alimentação dos trabalhadores pode ser melhorada através de ações simples e económicas, que para além disso ainda serão trespassadas por estes para a familia e sociedade. Nesta revisão temática são apresentadas várias estratégias que poderão ser aplicadas no local de trabalho, com o intuito de tornar mais saudáveis os hábitos alimentares dos trabalhadores.Thesis abstract: An increasing number of people have at least one meal out of home. The World Health Organization considers that this is an interesting and friendly environment for the implementation of projects to promote healthy eating habits. The implementation or these projects triggered improvements in productivity and income of companies. The quality of workers` meals can be improved through simple economic actions, which in addition workers will transfer to their families and society. In this thematic review various strategies will be presented, which can be applied in the workplace, in order to promote healthier eating habits of workers.
Language: Portuguese
Type (Professor's evaluation): Scientific
Contact: lcnup10005@fcna.up.pt
Reference: ID ALEPH=000151633
License type: Click to view license CC BY-NC
Documents
File name Description Size
151633_1206TCD06 1121.25 KB
Recommend this page Top
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Terms and Conditions  I Accessibility  I Index A-Z  I Guest Book
Page generated on: 2024-10-18 at 21:40:31 | Acceptable Use Policy | Data Protection Policy | Complaint Portal