Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Sustainability issues along the coffee chain: From the field to the cup
Mapa das Instalações
FC6 - Departamento de Ciência de Computadores FC5 - Edifício Central FC4 - Departamento de Biologia FC3 - Departamento de Física e Astronomia e Departamento GAOT FC2 - Departamento de Química e Bioquímica FC1 - Departamento de Matemática

Sustainability issues along the coffee chain: From the field to the cup

Título
Sustainability issues along the coffee chain: From the field to the cup
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2022
Autores
Peixoto, JB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Silva, JF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Beatriz B P P Oliveira
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Alves, RC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-00X-KH8
Abstract (EN): The coffee industry is one of the most important commercial value chains worldwide. Nonetheless, it is also associated to several social, economic, and environmental concerns that impair its sustainability. The present review is focused on these main sustainability concerns from the field to the coffee cup, as well as on the strategies that are being developed and/or implemented to attain sustainability and circular economy principles in the different chain segments. In this context, distinct approaches have been applied, such as sustainable certifications (e.g., voluntary sustainability standards), corporate sustainability initiatives, direct trade, relationship coffee concepts, geographical indication, legislations, waste management, and byproducts valorization, among others. These strategies are addressed and discussed throughout this review, as well as their recognized advantages and limitations. Overall, there is still a long way to go to attain the much-desired sustainability in the coffee chain, being essential to join the efforts of all actors and entities directly or indirectly involved, namely, producers, retailers, roasters, governments, educational institutions (such as universities and scientific research institutes), and organizations.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 46
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Processing of Salted Cod (Gadus spp.): A Review (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
oliveira, h; pedro, s; nunes, ml; costa, r; vaz-pires, p
Overall Antioxidant Properties of Malt and How They Are Influenced by the Individual Constituents of Barley and the Malting Process (2016)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Carvalho, DO; Goncalves, LM; Luis F Guido
New Trends in the Microencapsulation of Functional Fatty Acid-Rich Oils Using Transglutaminase Catalyzed Crosslinking (2018)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Gharibzahedi, SMT; George, S; Greiner, R; Berta Nogueiro Estevinho; Frutos Fernandez, MJF; McClements, DJ; Roohinejad, S
Lupine allergens: Clinical relevance, molecular characterization, cross-reactivity, and detection strategies (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Villa, C; Joana Costa; Mafra, I
Emerging drying techniques for food safety and quality: A review (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Fathi, F; Ebrahimi, SN; Luis Carlos Matos; Beatriz B P P Oliveira; Alves, RC

Ver todas (15)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Ciências da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Última actualização: 2016-03-23 I  Página gerada em: 2024-11-04 às 02:06:42 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias