Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > The progress and application of vitamin E encapsulation-A review
Mapa das Instalações
FC6 - Departamento de Ciência de Computadores FC5 - Edifício Central FC4 - Departamento de Biologia FC3 - Departamento de Física e Astronomia e Departamento GAOT FC2 - Departamento de Química e Bioquímica FC1 - Departamento de Matemática

The progress and application of vitamin E encapsulation-A review

Título
The progress and application of vitamin E encapsulation-A review
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2021
Autores
Ribeiro, AM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Berta Nogueiro Estevinho
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Fernando Rocha
(Autor)
FEUP
Revista
Título: Food HydrocolloidsImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 121
ISSN: 0268-005X
Editora: Elsevier
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-00V-B5N
Abstract (EN): Vitamin E is a fat-soluble vitamin, discovered in 1922, that presents important physiological functions, including antioxidant, immunoregulatory, anti-inflammatory and neuroprotector capabilities. However, it is extremely sensitive to high temperatures, light, oxygen and alkaline conditions, which, together with its poor water solubility, can limit vitamin E applications. In this context, encapsulation emerges as a suitable option for the protection of vitamin E, allowing its future incorporation into functional products for the food, cosmetic and pharmaceutical industry. This procedure that, in addition to the protection of vitamin E, also allows its controlled delivery, can be performed by different techniques and using different materials, which should be selected according to the delivery system's final purpose. The therapeutic properties of vitamin E have caught the attention of the scientific community in the last decades, with several research works being developed. However, there are still several fields to be explored, which will allow the wider use of vitamin E and the development of new functional products.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 22
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Microencapsulation of Vitamin A by spray-drying, using binary and ternary blends of gum arabic, starch and maltodextrin (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ribeiro, AM; Shahgol, M; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
In vitro evaluation of microparticles with Laurus nobilis L. extract prepared by spray-drying for application in food and pharmaceutical products (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Chaumun, M; Goelo, V; Ribeiro, AM; Fernando Rocha; Berta Nogueiro Estevinho

Da mesma revista

The effect of egg albumen on the viscoelasticity of crab sticks made from Alaska Pollock and Pacific Whiting surimi (2009)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Campo Deano, L; Tovar, C
Berry anthocyanin-based films in smart food packaging: A mini-review (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Neves, D; Paula B Andrade; Videira, RA; de Freitas, V; Luis Cruz
Ultrasound-assisted preparation of size-controlled chitosan nanoparticles: Characterization and fabrication of transparent biofilms (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Hileia K. S. Souza; José M. Campiña; Ana M.M. Sousa; Fernando Silva; Maria P. Gonçalves
Tweaking the mechanical and structural properties of colloidal chitosans by sonication (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Laidson P. Gomes; Hiléia K.S. Souza; José M. Campiña; Cristina T. Andrade; Vânia M. Flosi Pascoalin; António F. Silva; Maria P. Gonçalves
The role of choline chloride-based deep eutectic solvent and curcumin on chitosan films properties (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Almeida, CMR; Magalhaes, JMCS; Hileia K. S. Souza; Maria do Pilar Gonçalves

Ver todas (45)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Ciências da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Última actualização: 2016-03-23 I  Página gerada em: 2024-10-18 às 23:20:21 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias