Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > From aquaculture production to consumption: Freshness, safety, traceability and authentication, the four pillars of quality
Mapa das Instalações
FC6 - Departamento de Ciência de Computadores FC5 - Edifício Central FC4 - Departamento de Biologia FC3 - Departamento de Física e Astronomia e Departamento GAOT FC2 - Departamento de Química e Bioquímica FC1 - Departamento de Matemática

From aquaculture production to consumption: Freshness, safety, traceability and authentication, the four pillars of quality

Título
From aquaculture production to consumption: Freshness, safety, traceability and authentication, the four pillars of quality
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2020
Autores
Freitas, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Camara, JS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Título: AquacultureImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 518
ISSN: 0044-8486
Editora: Elsevier
Indexação
Outras Informações
ID Authenticus: P-00R-GC7
Abstract (EN): Farmed aquatic products are among the most widely traded commodities and one of the sectors with the fastest growth in the last years. However, aquaculture is still affected by negative connotations in comparison with other agroindustry sectors. Markets, consumer preferences and concerns about food safety and sustainability are influencing the growth of the sector and are forcing the implementation of quality management systems. Modern management systems help to minimize the environmental impacts and the distribution of unsafe or poor-quality products, thereby reducing the potential for bad image, liability and recalls. This article presents a comprehensive overview of the status, relevance, and impact of the quality management systems in the development of marine aquaculture, with the focus on four of the most important criteria associated with these systems: freshness, safety, traceability, and authenticity.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 17
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Da mesma revista

Utilization of raw and gelatinized starch by European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles (2002)
Artigo em Revista Científica Internacional
Peres, H; Oliva Teles, A
Use of microalgae bioencapsulated in Artemia during the weaning of Senegalese sole (Solea senegalensis Kaup) (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pavlos Makridis; Cristiana Moreira; Rita Alves Costa; Pedro Rodrigues; Maria Teresa Dinis
Traditional vs. Integrated Multi-Trophic Aquaculture of Gracilaria chilensis C. J. Bird, J. McLachlan & E. C. Oliveira: Productivity and physiological performance (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Maria H Abreu; Daniel A Varela; Luis Henriquez; Adrian Villarroel; Charles Yarish; Isabel Sousa Pinto; Alejandro H Buschmann
Time course deposition of conjugated linoleic acid in market size rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) muscle (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ramos, A; Bandarra, NM; Rema, P; Vaz Pires, P; Nunes, ML; Andrade, AM; Cordeiro, AR; Valente, LMP
Thermal conditions during larval pelagic phase influence subsequent somatic growth of Senegalese sole by modulating gene expression and muscle growth dynamics (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Campos, C; Fernandes, JMO; Conceicao, LEC; Engrola, S; Sousa, V; Valente, LMP

Ver todas (122)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Ciências da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Última actualização: 2016-03-23 I  Página gerada em: 2024-11-04 às 02:03:05 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias