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Advances on the molecular characterization, clinical relevance, and detection methods of Gadiform parvalbumin allergens

Título
Advances on the molecular characterization, clinical relevance, and detection methods of Gadiform parvalbumin allergens
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2017
Autores
Fernandes, TJR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Joana Costa
(Autor)
FFUP
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Carrapatoso, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Beatriz B P P Oliveira
(Autor)
FFUP
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Mafra, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 57
Páginas: 3281-3296
ISSN: 1040-8398
Editora: Taylor & Francis
Outras Informações
ID Authenticus: P-00M-TWP
Abstract (EN): Gadiform order includes several fish families, from which Gadidae and Merlucciidae are part of, comprising the most commercially important and highly appreciated fish species, such as cod, pollock, haddock, and hake. Parvalbumins, classified as calcium-binding proteins, are considered the main components involved in the majority of fish allergies. Nine and thirteen parvalbumins were identified in different fish species from Gadidae and Merlucciidae families, respectively. This review intends to describe their molecular characterization and the clinical relevance, as well as the prevalence of fish allergy. In addition, the main protein- and DNA-based methods to detect fish allergens are fully reviewed owing to their importance in the safeguard of sensitized/allergic individuals.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 16
Documentos
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