Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > DETERMINATION OF FLUORIDE IN SPANISH VINEGARS
Mapa das Instalações
FC6 - Departamento de Ciência de Computadores FC5 - Edifício Central FC4 - Departamento de Biologia FC3 - Departamento de Física e Astronomia e Departamento GAOT FC2 - Departamento de Química e Bioquímica FC1 - Departamento de Matemática

DETERMINATION OF FLUORIDE IN SPANISH VINEGARS

Título
DETERMINATION OF FLUORIDE IN SPANISH VINEGARS
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
1992
Autores
GARCIA, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
PEREZOLMOS, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: Food ChemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 45
Páginas: 365-367
ISSN: 0308-8146
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-Q1K
Abstract (EN): A simple method for fluoride determination in Spanish vinegars has been developed to provide direct data on dietary fluoride intake from this product. This paper describes a potentiometric method that uses a fluoride selective electrode. Three different TISAB (total ionic strength adjuster buffer) solutions have been evaluated and the method of multiple known additions was used. The precision and accuracy of the developed procedure, in terms of variation coefficient (0.74%) and average percentage of spike recovery (99.9%), are adequate. Forty-two samples of Spanish vinegars were analyzed obtaining a range of fluoride content between 0.12 and 1.95 mg dm-3 with an average concentration of 0.52 mg dm-3.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 3
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Vitamin D-fortified bread: Systematic review of fortification approaches and clinical studies (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Souza, SVS; Borges, Nuno; Vieira, EF
Plant derived and dietary phenolic antioxidants: Anticancer properties (2015)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Roleira, FMF; Tavares da Silva, EJ; Varela, CL; Costa, SC; Silva, T; Garrido, J; Fernanda Borges
Encapsulation in food industry with emerging electrohydrodynamic techniques: Electrospinning and electrospraying - A review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Sílvia Castro Coelho; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
Effect of gamma and electron beam irradiation on the physico-chemical and nutritional properties of mushrooms: A review (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Angela Fernandes; Amilcar L Antonio; Beatriz B P P Oliveira; Anabela Martins; Isabel C F R Ferreira
Application of sequential injection analysis (SIA) to food analysis (2005)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Perez Olmos, R; Soto, JC; Zarate, N; Araujo, AN; Lima, JLFC; Saraiva, MLMFS

Ver todas (348)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Ciências da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Última actualização: 2016-03-23 I  Página gerada em: 2024-07-22 às 19:18:12 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias