Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Polyphenoloxidase activity of minimally processed 'Jonagored' apples (Malus domestica)
Mapa das Instalações
FC6 - Departamento de Ciência de Computadores FC5 - Edifício Central FC4 - Departamento de Biologia FC3 - Departamento de Física e Astronomia e Departamento GAOT FC2 - Departamento de Química e Bioquímica FC1 - Departamento de Matemática

Polyphenoloxidase activity of minimally processed 'Jonagored' apples (Malus domestica)

Título
Polyphenoloxidase activity of minimally processed 'Jonagored' apples (Malus domestica)
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2005
Autores
Rocha, Ada
(Autor)
FCNAUP
De Morais, AMMB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 29
Páginas: 8-19
ISSN: 0145-8892
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-4WV
Abstract (EN): The influence of three chemical dips using ascorbic acid (AA), citric acid (CA) and calcium chloride (CC) on the polyphenoloxidase (PPO) activity and on the total phenolic content of minimally processed (MP) apple (Malus domestica, cv. Jonagored) during cold storage was evaluated and a potential relationship with enzymatic browning was investigated. An ascorbic acid dip (42.6 mM) of 5 min duration was the most efficient chemical treatment in reducing the PPO activity of apple cubes. A 92% inhibition was achieved after 7 days of storage at 4C. All treatments were advantageous in comparison to the control in reducing color changes. Color changes, determined by absorbance at 420 nm (soluble pigments) and lightness (L) (insoluble pigments) of apple cubes treated with ascorbic acid were correlated with total phenolic content. No correlation was observed between PPO activity and tristimulus color parameters, browning index or total phenolic content of AA-treated apple cubes.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 12
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Effects of controlled atmosphere on quality of minimally processed apple (cv. Jonagored) (2000)
Artigo em Revista Científica Internacional
Rocha, Ada; De Morais, AMMB

Da mesma revista

Viability of Bifidobacterium lactis and Lactobacillus acidophilus in milk: Sodium chloride concentration and storage temperature (1998)
Artigo em Revista Científica Internacional
Gomes, AMP; Teixeira, MGM; F. Xavier Malcata
The Effects of Selected Brominated and Chlorinated Chemicals on Pseudomonas fluorescens Planktonic Cells and Flow-Generated Biofilms (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
J. Malheiro; P. Araújo; I. Machado; M. Lemos; F. Mergulhão; L. Melo; M. Simões
The effect of modified atmosphere packaging on the microbial ecology in Requeijao, a Portuguese whey cheese (2000)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pintado, ME; F. Xavier Malcata
THE ANTIMICROBIAL EFFECT OF ESSENTIAL OILS AGAINST LISTERIA MONOCYTOGENES IN SOUS VIDE COOK-CHILL BEEF DURING STORAGE (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Gouveia, AR; Alves, M; de Almeida, JMMM; Monteiro Silva, F; Gonzalez Aguilar, G; Silva, JA; Saraiva, C

Ver todas (12)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Ciências da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Última actualização: 2016-03-23 I  Página gerada em: 2024-10-21 às 03:46:55 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias