Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Manufacturing of fermented goat milk with a mixed starter culture of Bifidobacterium animalis and Lactobacillus acidophilus in a controlled bioreactor

Manufacturing of fermented goat milk with a mixed starter culture of Bifidobacterium animalis and Lactobacillus acidophilus in a controlled bioreactor

Título
Manufacturing of fermented goat milk with a mixed starter culture of Bifidobacterium animalis and Lactobacillus acidophilus in a controlled bioreactor
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2006
Autores
Kongo, JM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Gomes, AM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 42
Páginas: 595-599
ISSN: 0266-8254
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-004-KJ0
Abstract (EN): Aims: This work was undertaken to study the feasibility and the characteristics of a fermented product made of goat milk, using a mixed starter culture of Bifidobacterium animalis and Lactobacillus acidophilus under controlled conditions, and to determine their survival in the fermented milk during refrigerated storage. Methods and Results: Goat milk was inoculated with Lact. acidophilus and Bif. animalis mixed starter, fermented in a glass bioreactor with controlled temperature (37 degrees C) and anaerobiosis, and monitored for growth and acidification. The fermented milk was then stored for 10 days under refrigeration, and monitored daily for starter microflora survival and pH changes. Lact. acidophilus viable counts reached a maximum of 7.1 x 10(8) colony-forming units (CFU) ml(-1), and Bif. animalis a maximum of 6.3 x 10(7) CFU ml(-1) by 20 h of fermentation. During refrigerated storage, both strains exhibited a good survival, with viable numbers remaining essentially constant throughout the experiment, whereas the pH of the fermented milk dropped slightly. Conclusions: Mixed cultures of Bif. animalis and Lact. acidophilus may be used to produce fermented goat milk with high counts of both probiotic strains. Significance and Impact of the Study: Goat milk fermented with Bif. animalis and Lact. acidophilus can be manufactured as an alternative probiotic dairy product.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Microbiological, biochemical and compositional changes during ripening of Sao Jorge - a raw milk cheese from the Azores (Portugal) (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Kongo, JM; Gomes, AM; F. Xavier Malcata; McSweeney, PLH

Da mesma revista

The use of selected phytochemicals with EDTA against Escherichia coli and Staphylococcus epidermidis single- and dual-species biofilms (2019)
Artigo em Revista Científica Internacional
J. Vale; Marta Ribeiro; Ana Cristina Abreu; Isabel Soares Silva; Manuel Simões
Photodynamic therapy and combinatory treatments for the control of biofilm-associated infections (2022)
Artigo em Revista Científica Internacional
Inês Gomes; Simões M; Ribeiro M; Saavedra MJ
Influence of batch or fed-batch growth on Staphylococcus epidermidis biofilm formation (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Cerca, N; Pier, GB; Vilanova, M; Oliveira, R; Azeredo, J
Genotypic analysis of Candida albicans isolates obtained from removable prosthesis wearers (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Costa, F; Manaia, CM; Figueiral, MH; Pinto, E
Epiphytic fungal community in Vitis vinifera of the Portuguese wine regions (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Oliveira, M; Arenas, M; lage, om; Mario Cunha; Maria Isabel Amorim

Ver todas (8)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Psicologia e de Ciências da Educação da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-10-10 às 15:24:20 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias