Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > The Role of Local Seasonal Foods in Enhancing Sustainable Food Consumption: A Systematic Literature Review

The Role of Local Seasonal Foods in Enhancing Sustainable Food Consumption: A Systematic Literature Review

Título
The Role of Local Seasonal Foods in Enhancing Sustainable Food Consumption: A Systematic Literature Review
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2021
Autores
Vargas, AM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
de Moura, AP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Deliza, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cunha, LM
(Autor)
FCUP
Revista
Título: FoodsImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 10
Página Final: 2206
Editora: MDPI
Outras Informações
ID Authenticus: P-00V-F72
Abstract (EN): This article aims to review the current literature pertaining to the effects of eating local seasonal food on sustainable consumption. To this end, we examined definitions of seasonal and local food, the methodological approaches adopted to study the impact of seasonal consumption on sustainability, and sustainability dimensions investigated in journal articles. Highlighting what seasonal and local means, it is crucial to evaluate the effect of the consumption of these foods on sustainability. A systematic review of the literature was conducted using Scopus and Clarivate's Web of Science database in line with the recommendations from the Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta Analyses (PRISMA) guidelines. Our findings suggest that the concept of local seasonality provides relevant information to the study of sustainable consumption. However, for better use of this concept, it is crucial to define what is local. At this point, regulation of labels based on geographic proximity or political boundaries proves pertinent.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 38
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Trace Elements as Contaminants and Nutrients (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Couto, C; Pinto, E; Agostinho Almeida
The Motivations for Consumption of Edible Insects: A Systematic Review (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Florenca, SG; Guine, RPF; Goncalves, FJA; Barroca, MJ; Ferreira, M; Costa, CA; Correia, PMR; Cardoso, AP; Campos, S; Anjos, O; Cunha, LM
The Impact of Different Closures on the Flavor Composition of Wines during Bottle Aging (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Furtado, I; Lopes, P; Oliveira, AS; Amaro, F; Maria de Lourdes Bastos; Cabral, M; de Pinho, PG; Pinto, J
Preface (2016)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Van Den Berg L.; Van Der Meer J.; Carvalho L.

Ver todas (96)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Psicologia e de Ciências da Educação da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-07-30 às 23:20:17 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias