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Relationship between nitrogen content in grapes and volatiles, namely heavy sulphur compounds, in wines

Título
Relationship between nitrogen content in grapes and volatiles, namely heavy sulphur compounds, in wines
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2011
Autores
Moreira, N
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Santos, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Vasconcelos, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Título: Food ChemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 126 3
Páginas: 1599-1607
ISSN: 0308-8146
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-QG2
Abstract (EN): Ammonium salts were added to white grape musts, before alcoholic fermentation, in order to evaluate their influence on the heavy sulphur compound and aliphatic higher alcohol composition of resulting wines. Six grape musts were used (Trajadura, Pederna, Loureiro, Azal Branco, Avesso and Alvarinho). Ammonium supplementation of Trajadura and Pederna grape musts, with the highest nitrogen level, did not influence the content of heavy sulphur compounds and aliphatic higher alcohols in wines; however, the addition of ammonium salts to grape musts with low initial nitrogen content, such as Loureiro, Azal Branco and Avesso, led to a higher production of 1-propanol and a lower production of isoamyl alcohols and sulphur compounds, e.g. S-methyl thioacetate, 2-mercaptoethanol, acetic acid-3-(methylthio)propyl ester, 3-mercapto-1-propanol, 4-(methylthio)-1-butanol, 3-(ethylthio)-1-propanol, 3-methylthiopropionic acid and N-3-(methylthiopropyl)acetamide. For Alvarinho grape must, a decrease in sulphur compound concentrations in wines was only observed for 3-methylthiopropionic acid, acetic acid-3-(methylthio)propyl ester and 2-mercaptoethanol.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
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