Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Kinetic models applied to soluble vitamins delivery systems prepared by spray drying

Kinetic models applied to soluble vitamins delivery systems prepared by spray drying

Título
Kinetic models applied to soluble vitamins delivery systems prepared by spray drying
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2017
Autores
Berta N. Estevinho
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Fernando Rocha
(Autor)
FEUP
Revista
Título: Drying TechnologyImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 35 10
Páginas: 1249-1257
ISSN: 0737-3937
Editora: Taylor & Francis
Indexação
Publicação em ISI Web of Science ISI Web of Science
INSPEC
Outras Informações
ID Authenticus: P-00M-H8W
Resumo (PT):
Abstract (EN): The incorporation of bioactive nutrient compounds such as vitamins into food systems can provide a simple way to develop new functional foods. In this work, the controlled release of two vitamins (vitamins B12 and C), microencapsulated by a spray-drying process, is studied. With a properly designed controlled-release system, the compounds are released at the desired site and time, and at a desired rate. The main kinetic release models are applied and discussed. Also, the main mechanisms associated to the release were identified. The use of models to predict in vivo bio-performance is an advantage in the development of new products.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Microencapsulation of active and natural compounds (2016)
Poster em Conferência Internacional
Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
The progress and application of vitamin E encapsulation-A review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ribeiro, AM; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
Preparation and Incorporation of Functional Ingredients in Edible Films and Coatings (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ribeiro, A.M.; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha

Ver todas (102)

Da mesma revista

The influence of microencapsulation with a modified chitosan (water soluble) on ß-galactosidase activity (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Berta N. Estevinho; Ana M. Damas; Pedro Martins; Fernando Rocha
Shrinkage of apple disks during drying by warm air convection and freeze drying (2000)
Artigo em Revista Científica Internacional
R. Moreira; A. Figueiredo; Alberto Sereno
Project design abacus for wall base ventilation drying systems to control dampness (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ana Sofia Guimarães; Teixeira, M. J.
Microstructural changes during drying of apple slices (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Mayor, L., Silva, M.A., Sereno, A.M.

Ver todas (11)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Psicologia e de Ciências da Educação da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-07-30 às 23:22:06 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias