Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Saponins as Natural Emulsifiers for Nanoemulsions

Saponins as Natural Emulsifiers for Nanoemulsions

Título
Saponins as Natural Emulsifiers for Nanoemulsions
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2022
Autores
Schreiner, TB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Barreiro, MF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pinho, SP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 70
Páginas: 6573-6590
ISSN: 0021-8561
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-00W-PXQ
Abstract (EN): The awareness of sustainability approaches has focused attention on replacing synthetic emulsifiers with natural alternatives when formulating nanoemulsions. In this context, a comprehensive review of the different types of saponins being successfully used to form and stabilize nanoemulsions is presented, highlighting the most common natural sources and biosynthetic routes. Processes for their extraction and purification are also reviewed altogether with the recent advances for their characterization. Concerning the preparation of the nanoemulsions containing saponins, the focus has been initially given to screening methods, lipid phase used, and production procedures, but their characterization and delivery systems explored are also discussed. Most experimental outcomes showed that the saponins present high performance, but the challenges associated with the saponins' broader application, mainly the standardization for industrial use, are identified. Future perspectives report, among others, the emerging biotechnological processes and the use of byproducts in a circular economy context.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 18
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Study of binary mixtures of Tribulus terrestris extract and Quillaja bark saponin as oil-in-water nanoemulsion emulsifiers (2023)
Artigo em Revista Científica Internacional
Schreiner, TB; Santamaria-Echart, A; Peres, AM; Madalena M. Dias; Pinho, SP; Barreiro, MF

Da mesma revista

The Role of Anthocyanins in Alleviating Intestinal Diseases: A Mini Review (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Liu, Y; Iva Fernandes; Mateus, N; Oliveira, H; Han, FL
Interplay between Anthocyanins and Gut Microbiota (2014)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Iva Fernandes; Sonia Norberto; Nuno Mateus; Conceicao Calhau
Genesis of Azole Antifungal Resistance from Agriculture to Clinical Settings (2015)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Azevedo, MM; Faria Ramos, I; Costa Cruz, LC; pina-vaz, c; rodrigues, ag
Comment on Safety and Antioxidant Activity of a Pomegranate Ellagitannin-Enriched Polyphenol Dietary Supplement in Overweight Individuals with Increased Waist Size (2008)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Rosario Monteiro; Isabel Azevedo; Conceicao Calhau
Anthocyanins. Plant Pigments and Beyond (2014)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Celestino Santos Buelga; Nuno Mateus; Victor De Freitas

Ver todas (300)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Psicologia e de Ciências da Educação da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-12 às 17:24:26 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias