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Modelling agglomeration degree in sucrose crystallisation

Título
Modelling agglomeration degree in sucrose crystallisation
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2008
Autores
Faria, N
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rocha, FA
(Autor)
FEUP
Pons, MN
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 47
Páginas: 1666-1677
ISSN: 0255-2701
Editora: Elsevier
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Engenharia do ambiente
CORDIS: Ciências Tecnológicas > Engenharia > Engenharia química
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-WDE
Abstract (EN): model to simulate the time evolution of the distribution of agglomeration degree of sucrose crystals is deduced and validated against experimental data obtained through an image analysis technique. The crystallisation laboratory facility, procedures and the resulting experimental data are described. The model employed includes nucleation, growth, growth rate dispersion and agglomeration kinetics. The experimental data consists of on-line temperature and sugar content profiles in addition to off-line image analysis measurements of crystal size and agglomeration degree. Good agreement is obtained between the experimental and simulated results. This new model represents a most relevant tool for acquiring new knowledge of crystallisation/agglomeration mechanisms.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 12
Documentos
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