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Quality Characteristics of High Pressure-Induced Hake (Merluccius capensis) Protein Gels with and without MTGase

Título
Quality Characteristics of High Pressure-Induced Hake (Merluccius capensis) Protein Gels with and without MTGase
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2010
Autores
cardoso, cl
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
mendes, ro
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
saraiva, ja
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 19
Páginas: 193-213
ISSN: 1049-8850
Editora: Taylor & Francis
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-BJ2
Abstract (EN): The effects of microbial transglutaminase (MTGase; 0.5%, w/w) and high hydrostatic pressure (HHP) on the quality of protein gels from unwashed mince of hake (Merluccius capensis) trimmings were studied. MTGase incorporation improved texture. Protein solubility was lower for those gels containing MTGase, as a result of myosin heavy chain cross-linking. HHP improved texture. Pressure level was the most important HHP parameter, since higher levels (300 vs. 100 MPa) augmented gel strength (GS). A positive synergistic effect of MTGase and HHP was found for some properties, such as GS, yielding improved gels from a raw material that otherwise shows poor gelation.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: ccardoso@ipimar.pt
Nº de páginas: 21
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