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ANTIOXIDANT PROPERTIES AND FRUIT QUALITY DURING LONG-TERM STORAGE OF "ROCHA" PEAR: EFFECTS OF MATURITY AND STORAGE CONDITIONS

Título
ANTIOXIDANT PROPERTIES AND FRUIT QUALITY DURING LONG-TERM STORAGE OF "ROCHA" PEAR: EFFECTS OF MATURITY AND STORAGE CONDITIONS
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2010
Autores
Filipe J P Silva
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Maria Helena Gomes
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fernanda Fidalgo
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Jose A Rodrigues
(Autor)
FCUP
Domingos P F Almeida
(Autor)
FCUP
Revista
Vol. 33 1
Páginas: 1-20
ISSN: 0146-9428
Editora: Hindawi
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-9F1
Abstract (EN): Free radical scavenging activity and the content of ascorbic acid and glutathione were investigated during long-term storage of the pear (Pyrus communis L. 'Rocha') fruit harvested at different maturity stages, stored in air or under controlled atmosphere and subjected to postharvest treatments with diphenylamine (DPA) and 1-methylcyclopropene (1-MCP). Harvest maturity had a significant effect on storage disorders, fruit firmness, soluble solids content and acidity. Differences in ascorbate content and free radical scavenging activity at harvest did not persist during storage. Controlled atmosphere and DPA strongly reduced the incidence and severity of browning disorders and superficial scald, whereas 1-MCP provided the most effective control. Neither DPA nor 1-MCP affected the free radical scavenging activity or the levels of ascorbate and glutathione in the pear. These results suggest that the benefits of 1-MCP on internal breakdown are not directly related with its effects on the antioxidant levels and that, under good storage conditions, the antioxidant properties of the "Rocha" pear can be maintained for up to 8 months.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: dalmeida@fc.up.pt
Nº de páginas: 20
Documentos
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