Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Dietary lipid utilization by white sea bream (Diplodus sargus) juveniles

Dietary lipid utilization by white sea bream (Diplodus sargus) juveniles

Título
Dietary lipid utilization by white sea bream (Diplodus sargus) juveniles
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2008
Autores
Sa, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pousao Ferreira, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
A Revista está pendente de validação pelos Serviços Administrativos.
Vol. 39
Páginas: 423-428
ISSN: 0893-8849
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Agricultura, silvicultura e pescas
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-Z3N
Abstract (EN): A 8-wk trial was performed with white sea bream, Diplodus sargus, juveniles (17.3 g initial weight) to evaluate the effect of dietary lipid levels on growth performance and whole-body composition. Six experimental diets were formulated to be isoproteic (45% protein) and to contain from 9 to 24% dietary lipid levels (dry matter basis). Fish meal and fish oil were used as the main protein and lipid sources, respectively. At the end of the trial, there were no significant differences (P > 0.05) among groups in fish performance or in whole-body composition. From the results of this trial, it is concluded that, within the range of values tested, increasing dietary lipid levels above 9% has no advantage as it does not promote growth or spare protein for growth purposes.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Effect of dietary protein and lipid levels on growth and feed utilization of white sea bream (Diplodus sargus) juveniles (2006)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sa, R; Pousao Ferreira, P; Oliva Teles, A
Dietary protein requirement of white sea bream (Diplodus sargus) juveniles (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sa, R; Pousao Ferreira, P; Oliva Teles, A

Da mesma revista

Role of ginger in fish nutrition with special emphasis on growth, health, gut and liver morphology (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ahmad, I; Irm, M; Ahmed, I; Haoran, Y; Taj, S; Bhat, TA; Khan, SK; Puswal, SM; Khalil, HS; Sopjani, M; Peres, H; Faggio, C; Rather, MA; Amin, A
Evaluation of dietary methionine sources on growth performance and antioxidant potential of gilthead seabream juveniles reared at high water temperature (2023)
Artigo em Revista Científica Internacional
Vieira, L; Magalhaes, R; Martins, N; Fontinha, F; Castro, C; Peres, H; Mercier, Y; Mahmood, T; Nuez-Ortín, WG; Oliva Teles, A
Development of a suitable maintenance diet for Anodonta cygnea (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carvalho, F; Lima, P; goncalves, j; Russell Pinto, F; machado, j
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Medicina Dentária da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-10-07 às 12:08:33 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico