Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > What, How and Where They Eat: Results from a Portuguese company's Employees

What, How and Where They Eat: Results from a Portuguese company's Employees

Título
What, How and Where They Eat: Results from a Portuguese company's Employees
Tipo
Capítulo ou Parte de Livro
Ano
2024
Autores
Lima, PM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Boleta, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Enes, H
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pereira, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pereira, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pereira, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Simões, H
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rocha, Ada
(Autor)
FCNAUP
Indexação
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Classificação Científica
CORDIS: Ciências da Saúde
FOS: Ciências médicas e da saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-00Z-EY1
Abstract (EN): Background The workplace is recognized by the World Health Organization as suitable for health promotion, as it can contribute to the reduction of harmful lifestyles, promoting the development of enterprises and, in turn, economic growth. The purpose of this study was to characterize eating habits and determinants of food consumption from a Portuguese company of employees. Methods: To characterize the nutritional and general health status of the employees, questionnaires previously developed and used in Portuguese employees were adapted and applied. Questionnaires include multiple choice and short answers to obtain socioeconomic, food habits and health data, namely the prevalence of chronic diseases. Statistical analysis was carried out, which allowed the study of the sample with detail, drawing some conclusions and the interconnection of different factors, such as type of food consumed for snacks, Body Mass Index (BMI), gender, and lunch place. Results: It was verified that some of our results did not resemble those presented in available scientific literature, such as the relationship between academic qualifications and BMI. However, were obtained some interesting and enlightening results, such as the main conditioners of the lunch place. Conclusions: The results show the need for greater investment in this area by companies¿ managers, both nationally and internationally, since they impact employees¿ health and, consequently, their productivity. © The Author(s), under exclusive license to Springer Nature Switzerland AG 2024.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Medicina Dentária da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-11-22 às 07:32:12 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico