Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Immobilization of trypsin on spent grains for whey protein hydrolysis

Immobilization of trypsin on spent grains for whey protein hydrolysis

Título
Immobilization of trypsin on spent grains for whey protein hydrolysis
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2011
Autores
C. Rocha
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Ver página ORCID
M. P. Gonçalves
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Título: Process BiochemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 46
Páginas: 505-511
ISSN: 1359-5113
Editora: Elsevier
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Outras ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-VEB
Abstract (EN): The aims of this work were to establish an efficient protocol for trypsin immobilization on spent grains and to assess the influence of the chosen protocol on whey protein hydrolysis. Trypsin was immobilized onto spent grain or modified spent grain, through adsorption and covalent attachment. The efficiency of immobilization and operation and storage stabilities of free and immobilized enzyme on the supports were studied. The enzyme activity, kinetic parameters and the peptide profile of the protein hydrolysates from free and immobilized enzyme were also analysed. The best activity retention was achieved with the immobilization on spent grains through multipoint covalent attachment using glycidol. This carrier showed also very good storage and operational stability (above 90%). Trypsin immobilized on spent grains showed significant activity towards whey proteins. The immobilized enzyme was slightly more stable than the free enzyme at temperatures between 50 degrees C and 60 degrees C allowing its use at a broader range of temperatures. The peptides formed with free enzyme and enzyme immobilized on spent grains were generally similar. However, significant differences existed in the amount of native proteins in the hydrolysates and in the relative amount of smaller peptides.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Rheological characterization of κ-carrageenan/galactomannan and xanthan/galactomannan gels: comparison of galactomannans from non-traditional sources with conventional galactomannans (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
A.C. Pinheiro; A.I. Bourbon; C. Rocha; C. Ribeiro; J.M. Maia; M. P. Gonçalves; J.A. Teixeira; A.A. Vicente

Da mesma revista

Temporal variation of recombinant protein expression in Escherichia coli biofilms analysed at single-cell level (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
L. C. Gomes ; D. Carvalho; R. Briandet; F. J. Mergulhão
Involvement of carbon dioxide in the aerobic biodegradation of ethylene oxide, ethene, and vinyl chloride (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Anthony Steven Danko; Freedman, DL
Influence of the nitrogen/carbon ratio and complementary sugars on dextransucrase production by Leuconostoc mesenteroides NRRL B512(f) (1999)
Artigo em Revista Científica Internacional
M. Lopretti; E. Martinez; L. Torres; M. Santos; Alírio Rodrigues
Influence of pH, ionic strength and temperature on lead biosorption by Gelidium and agar extraction algal waste (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Vitor Vilar; Cidália Botelho; Rui Boaventura
Influence of nitrogen/carbon ratio and complementary sugars on dextransucrase production by Leuconostoc mesenteroides NRRL B512(f). (1999)
Artigo em Revista Científica Internacional
Lopretti, M; Martinez, E; Torres, L; Perdomo, R; Santos, M; Alírio Rodrigues

Ver todas (13)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Medicina Dentária da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-06 às 22:20:01 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico