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Initial in vitro evaluations of the antibacterial activities of glucosinolate enzymatic hydrolysis products against plant pathogenic bacteria

Título
Initial in vitro evaluations of the antibacterial activities of glucosinolate enzymatic hydrolysis products against plant pathogenic bacteria
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2009
Autores
Aires, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Mota, VR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Saavedra, MJ
(Autor)
Outra
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Monteiro, AA
(Autor)
Outra
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Simoes, M
(Autor)
FEUP
Rosa, EAS
(Autor)
Outra
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Bennett, RN
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 106
Páginas: 2096-2105
ISSN: 1364-5072
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Ciências biológicas
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-JNE
Abstract (EN): Aims: The aim of the study was to evaluate the in vitro antibacterial effects of glucosinolate hydrolysis products (GHP) against plant pathogenic micro-organisms namely Agrobacterium tumefaciens, Erwinia chrysanthemi, Pseudomonas cichorii, Pseudomonas tomato, Xanthomonas campestris and Xanthomonas juglandis. Methods and Results: Using a disc diffusion assay, seven different doses of 10 GHP were tested against each bacteria. The results showed that the isothiocyanates were potent antibacterials, whilst the other GHP were much less efficient. Moreover, the antibacterial effects were dose-dependent, increasing with the dose applied; 2-phenylethylisothiocyanate and sulforaphane showed the strongest inhibitory effects. The overall results show a great potential for using the isothiocyanates as an alternative tool to control undesired bacterial growth in plants. Conclusions: Glucosinolate hydrolysis products and more specifically the isothiocyanates: benzylisothiocyanate, 2-phenylethylisothiocyanate, the isothiocyanate Mix and sulforaphane, were effective phytochemicals against the in vitro growth of the phytopathogenic bacteria. The antibacterial activity exhibited by these phytochemicals reinforces their potential as alternatives to the traditional chemical control of phytopathogenic bacteria. Significance and Impact of the Study: This current in vitro study is the first providing comparative data on GHP as potential control agents for plant pathogenic bacteria. However, more studies are needed to determine their possible allelopathic impacts e.g. inhibition of plant growth and negative effects on beneficial soil bacteria and fungi (mycorrhizae).
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 10
Documentos
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