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Influence of AO chain length, droplet size and oil to water ratio on the distribution and on the activity of gallates in fish oil-in-water emulsified systems: Emulsion and nanoemulsion comparison

Título
Influence of AO chain length, droplet size and oil to water ratio on the distribution and on the activity of gallates in fish oil-in-water emulsified systems: Emulsion and nanoemulsion comparison
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2020
Autores
Costa, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Losada Barreiro, S
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Bravo Diaz, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Vicente, AA
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Monteiro, LS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fatima Paiva Martins
(Autor)
FCUP
Revista
Título: Food ChemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 310
ISSN: 0308-8146
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-00R-KA3
Abstract (EN): The distribution of a homologous series of polyphenol derivatives of increasing lipophilicity has been determined in fish oil-in-water emulsions and nanoemulsions by the pseudophase model. One of the hypotheses on which the pseudophase model is based, is that its application is independent of the size of emulsion droplets. In agreement with our hypothesis, results showed that the smaller droplet size found in nanoemulsions does not affect partition constants of gallic acid (GA) and its esters. The antioxidant efficiency of GA and gallates in the emulsified systems used, correlated positively with the concentration of antioxidant at the interfacial region. The increase in the oil/water ratio increased the overall oxidative stability of emulsions but decreased the antioxidant efficiency of the more lipophilic derivatives. This can be assigned to the fact that, increasing the oil phase volume, the interfacial concentration decreased for the more lipophilic antioxidants.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
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