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Development of Quality Index Method Scheme for Common Carp (Cyprinus carpio) Stored in Ice: Shelf-Life Assessment by Physicochemical, Microbiological, and Sensory Quality Indices

Título
Development of Quality Index Method Scheme for Common Carp (Cyprinus carpio) Stored in Ice: Shelf-Life Assessment by Physicochemical, Microbiological, and Sensory Quality Indices
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2016
Autores
Agueria, D
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Sanzano, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodriguez, E
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Yeannes, MI
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 25
Páginas: 708-723
ISSN: 1049-8850
Editora: Taylor & Francis
Outras Informações
ID Authenticus: P-00K-WXJ
Abstract (EN): Sensory methods are the most interesting methods to estimate fish quality. Among these, the recently developed quality index method (QIM) has gained popularity, as shown by the multiple publications of QIM schemes in the last years. The objective of this study was to create a new QIM scheme (QIM sensory table and corresponding point system) for the common carp (Cyprinus carpio), basing the definition of the rejection point on sensory, physicochemical (thiobarbituric acid reactive substances, total volatile basic nitrogen, pH, and color measurements), and microbiological criteria (counts of mesophiles, psychrotrophs, and Pseudomonas spp.). A new QIM scheme was developed and is proposed for use in the future; it will be useful for practical evaluations of carp freshness in all steps of the production chain, and it will contribute to a more effective use of the species as an alternative for human food supply.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 16
Documentos
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