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The dipeptidyl peptidase-4 inhibitory effect of flavonoids is hindered in protein rich environments

Título
The dipeptidyl peptidase-4 inhibitory effect of flavonoids is hindered in protein rich environments
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2019
Autores
Proenca, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Freitas, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ribeiro, D
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Tome, SM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Araujo, AN
(Autor)
FFUP
Silva, AMS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Eduarda Fernandes
(Autor)
FFUP
Revista
Título: Food and FunctionImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 10
Páginas: 5718-5731
ISSN: 2042-6496
Outras Informações
ID Authenticus: P-00R-366
Abstract (EN): Dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4) inhibitors present a unique approach for the management of type 2 diabetes (T2D). In the present study, the inhibition of DPP-4 was evaluated for a large panel of flavonoids, important components of the human diet, using in vitro and ex vivo models. The activity of the isolated enzyme was assayed in vitro. Subsequently, the most active flavonoids were tested ex vivo in human whole blood and plasma. In this study, contrary to the in vitro fluorometric tests, flavonoids did not show inhibitory activity against DPP-4. Due to the discrepancy in the results between the in vitro and ex vivo approaches, plasma protein binding values were determined, presenting values from 43.9 to 100.0%. This work provides a new insight into the inhibitory activity for DPP-4, based on the flavonoid scaffold. Additionally, the obtained results showed that the inhibitory effect of flavonoids against DPP-4 was hindered in protein rich environments, like that occurring in blood, and indicated the need for experimental refinement in drug discovery for blood targets.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 14
Documentos
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