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Detection of a sulfur compound responsible for the typical aroma of some non Vitis vinifera wines. [Détection d'un composé soufré responsable de l'arôme typique de vins issus de certains cépages non Vitis vinifera]

Título
Detection of a sulfur compound responsible for the typical aroma of some non Vitis vinifera wines. [Détection d'un composé soufré responsable de l'arôme typique de vins issus de certains cépages non Vitis vinifera]
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1997
Autores
Anocibar Beloqui, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Bertrand, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 17
Páginas: 341-348
ISSN: 0240-8813
Editora: LAVOISIER
Indexação
Outras Informações
ID Authenticus: P-007-7SK
Abstract (EN): By different coupling between gas chromatography and FID, FPD, MS, and sniffing detection, a sulfur compound with a strawberry/sulphured odour was detected. This compound results from a reaction between furaneol and H2S, and it is characteristic of certain non Vitis vinifera wines, particularly those coming from hybrids of the first generation. It should be the 4-mercapto-2,5-dimethylthiophen-3-on.
Idioma: Francês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
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