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SIMULTANEOUS AUTOMATIC POTENTIOMETRIC DETERMINATION OF ACIDITY, CHLORIDE AND FLUORIDE IN VINEGAR

Título
SIMULTANEOUS AUTOMATIC POTENTIOMETRIC DETERMINATION OF ACIDITY, CHLORIDE AND FLUORIDE IN VINEGAR
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1995
Autores
PEREZOLMOS, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
RUIZ, MP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: Food ControlImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 6 6
Páginas: 155-159
ISSN: 0956-7135
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-GSZ
Abstract (EN): This paper presents an automated system capable of automatically performing the sequential determination of three species - total acidity, chloride and fluoride - in a single sample of vinegar. The microcomputer-controlled device uses common laboratory equipment and data acquisition and control software developed by the authors. This set-up also contains an electrode switch to select several ion-selective electrodes sensitive to the various species under determination. A comparison of the results obtained with this system to those obtained by conventional methods in determining the total acidity, chloride and fluoride in samples of commercial vinegar showed a fair agreement between both automatic and manual procedures.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
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