Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > A Key for the Future of the Flavors in Food Industry: Nanoencapsulation and Microencapsulation

A Key for the Future of the Flavors in Food Industry: Nanoencapsulation and Microencapsulation

Título
A Key for the Future of the Flavors in Food Industry: Nanoencapsulation and Microencapsulation
Tipo
Capítulo ou Parte de Livro
Ano
2017
Autores
Berta Nogueiro Estevinho
(Autor)
FEUP
Fernando Rocha
(Autor)
FEUP
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Publicação em ISI Web of Science ISI Web of Science
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
ID Authenticus: P-00M-H7T
Resumo (PT):
Abstract (EN): Microencapsulation and nanoencapsulation have become a challenging approach to design new materials with biotechnological applications. They are used in several fields, particularly in the food industry, and are one of the most important forms of controlled release of substances.Flavors play important roles in consumer satisfaction and influence further consumption of foods. Flavors have a large scope of applications in the food industry. However, some of them are very sensitive to ambient or industrial process conditions. Flavor loss during the processing or storage of foods is a common occurrence. Flavors are very volatile, react with other components, and are susceptible to heat and moisture. In other cases, it is expected that the flavor will only be available at the moment of food ingestion or be retained in food for a longer period. For all these reasons, nano- and microencapsulation are important to protect and retain the flavors in the best conditions.Encapsulation can be used to increase the effectiveness of many compounds in the food industry and it allows the utilization of some that otherwise would be unfeasible. The main techniques of encapsulation will be presented and discussed, as well as the influence of the encapsulating agent in the controlled release processes is discussed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 19
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Microencapsulation of active and natural compounds (2016)
Poster em Conferência Internacional
Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
The progress and application of vitamin E encapsulation-A review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ribeiro, AM; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
Preparation and Incorporation of Functional Ingredients in Edible Films and Coatings (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ribeiro, A.M.; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha

Ver todas (103)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Medicina Dentária da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-28 às 14:03:37 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico