Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Nutrition UP 65

Nutrition UP 65

Título
Nutrition UP 65
Tipo
Resumo de Comunicação em Conferência Nacional
Ano
2016
Classificação Científica
CORDIS: Ciências da Saúde
FOS: Ciências médicas e da saúde
Outras Informações
Abstract (EN): The Nutrition UP 65 project is financed through the European Economic Area Grants (PT06 ¿ Public Health Initiatives Program, ref. 40NU05) and developed by the Faculty of Nutrition and Food Sciences of the University of Porto. The project started in April 2015 and will end on April 2017. The Nutrition UP 65 project intends to reduce nutritional inequalities in the Portuguese older population through a better understanding of the conditions related to imbalances in nutritional status. Specifically, this project will focus on undernutrition, obesity, sarcopenia, frailty, hydration and vitamin D status. These items were selected because among older adults they are strongly linked to worse health outcomes such as increased morbidity, mortality and costs of care. Since these conditions are acknowledged as potentially preventable and treatable, Nutrition UP 65 data will provide a basis to delineate public health policies and programs, contributing to a healthy aging of the Portuguese population. Additionally, to improve the nutritional status of older adults, this project also aims to develop the competencies and skills of health specialists, caregivers, older adults and their relatives regarding healthy nutrition and how to attain and maintain a good nutritional status. In the long term we expect that this will help reaching the goals of this project. Within this presentation, the study design as well the preliminary results will be presented and discussed.
Idioma: Português
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: tamaral@fcna.up.pt
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Programa Nacional para a Promoção da Alimentação Saudável 2020 (2020)
Relatório Técnico
Gregório, Maria João; Sousa, S.M.; Ferreira, B.; Figueira, I.; Taipa, M.; Bica, M.; Amaral, Teresa; Graça, Pedro
Rastreio Nutricional – Documento de apoio à implementação da avaliação do risco nutricional. (2019)
Publicação Didática
Programa Nacional para a Promoção da Alimentação Saudável; Gregório, Maria João; Graça, Pedro; Amaral, Teresa
Dispositivo para medição da espessura de pregas cutâneas (2013)
Patente
Amaral, Teresa; Quintas, Manuel Rodrigues; Andrade, Tiago; Silva, Carlos Moreira Da; Restivo, Maria Teresa; Chouzal, Maria de Fátima
Dispositivo para aquisição e processamento de dados para determinação de massa corporal (2009)
Patente
Mendes, J.; Restivo, M.T.; Amaral, Teresa; Chousal, M.F.; Quintas. M.R.
DEVICE FOR MEASURING THE THICKNESS OF SKIN FOLDS (2012)
Patente
Manuel Rodrigues Quintas; Carlos Moreira Da Silva; Tiago Faustino Andrade; Maria Teresa Restivo; Maria De Fátima Chousal; Teresa Amaral

Ver todas (358)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Medicina Dentária da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-10-17 às 14:23:41 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico