Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Castanea sativa by-products: a review on added value and sustainable application

Castanea sativa by-products: a review on added value and sustainable application

Título
Castanea sativa by-products: a review on added value and sustainable application
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2015
Autores
Braga, N
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, F
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Beatriz, M
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 29
Páginas: 1-18
ISSN: 1478-6419
Editora: Taylor & Francis
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-009-XNE
Abstract (EN): Castanea sativa Mill. is a species of the family Fagaceae abundant in south Europe and Asia. The fruits (chestnut) are an added value resource in producing countries. Chestnut economic value is increasing not only for nutritional qualities but also for the beneficial health effects related with its consumption. During chestnut processing, a large amount of waste material is generated namely inner shell, outer shell and leaves. Studies on chestnut by-products revealed a good profile of bioactive compounds with antioxidant, anticarcinogenic and cardioprotective properties. These agro-industrial wastes, after valorisation, can be used by other industries, such as pharmaceutical, food or cosmetics, generating more profits, reducing pollution costs and improving social, economic and environmental sustainability.The purpose of this review is to provide knowledge about the type of chestnut by-products produced, the studies concerning its chemical composition and biological activity, and also to discuss other possible applications of these materials.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 18
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

The Castanea sativa bur as a new potential ingredient for nutraceutical and cosmetic outcomes: preliminary studies (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pinto, D; Rodrigues, F; Braga, N; Santos, J; Pimentel, FB; Palmeira De Oliveira, A; Beatriz B P P Oliveira

Da mesma revista

Natural products in diabetes research: quantitative literature analysis (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Yeung, AWK; Tzvetkov, NT; Durazzo, A; Lucarini, M; Souto, EB; Santini, A; Gan, RY; Jozwik, A; Grzybek, W; Horbanczuk, JO; Mocan, A; Echeverria, J; Wang, DD; Atanasov, AG
Marine natural flavonoids: chemistry and biological activities (2019)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Martins, BT; Marta Correia da Silva; Pinto, M; Cidade, H; Kijjoa, A; Honorina Cidade
Variability in phenolic composition of Hypericum androsaemum (2003)
Artigo em Revista Científica Internacional
Valentao, P; Dias, A; Ferreira, M; Silva, B; Andrade, PB; Bastos, ML; Seabra, RM
The role of spray-drying atmosphere on fridericia chica (bonpl.) LG Lohmann standardized extract production for wound healing activity (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sousa, IMD; Rivera, GA; Pinto, D; Queiroz, NDA; Bastos, VIC; Braga, LEO; Palmeira, JD; Amaral, H; Helena Sousa; Oliveira, HCC; Goncalves, FJM; Ruiz, ALTG; Ibanez, E; Beatriz B P P Oliveira; Foglio, MA
The role of ayahuasca in cell viability and oxidative stress in gastric adenocarcinoma cell line (2024)
Artigo em Revista Científica Internacional
Gonçalves, J; Cascalheira, JF; Patricia Valentao; Luís, A; Gallardo, E; Duarte, AP

Ver todas (13)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Medicina Dentária da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-10-06 às 00:46:41 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico