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A T-S FUZZY MODEL BASED ON INITIAL FCM PARTITION TO ESTIMATE THE COMPOSITION OF COMMERCIAL BLENDED VEGETABLE OILS

Título
A T-S FUZZY MODEL BASED ON INITIAL FCM PARTITION TO ESTIMATE THE COMPOSITION OF COMMERCIAL BLENDED VEGETABLE OILS
Tipo
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Ano
2010
Autores
Getulio Igrejas
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Joana S Amaral
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Pedro Joao Rodrigues
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Beatriz B P P Oliveira
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ata de Conferência Internacional
Páginas: 19-22
6th International Conference on Simulation and Modelling in the Food and Bio-Industry
Braganca, PORTUGAL, JUN 24-26, 2010
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-DG9
Abstract (EN): Several samples of four types of vegetable oils (sunflower, soybean, corn and peanut oils) produced and/or refined in Portugal were analyzed for their fatty acid composition. Data obtained was used to build a fuzzy model to predict the amounts of different vegetable oils (VO) in commercial blends. The strategy used was a combination of a fuzzy clustering method (Fuzzy C-means) and a Takagi-Sugeno fuzzy model. The model was tested with the data from the analysis of simulated blended VO prepared in the laboratory. Results proved the ability of the model in predicting the blend composition. The model was then used to estimate the composition of 21 brands of commercial VO. Most samples have sunflower as the most representative VO in the blend.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 4
Documentos
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