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Relationship between solubility of freeze-dried skim milk and death of freeze-dried Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus during storage

Título
Relationship between solubility of freeze-dried skim milk and death of freeze-dried Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus during storage
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2007
Autores
Carvalho, AS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Silva, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ho, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Teixeira, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Gibbs, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
A Revista está pendente de validação pelos Serviços Administrativos.
Vol. 62
Páginas: 148-150
ISSN: 0026-3788
Outras Informações
ID Authenticus: P-004-DYH
Abstract (EN): To elucidate the relationship between death of freeze-dried cells of Lactobacillus bulgaricus during storage and decrease in powder solubility, the effect of milk precipitation during rehydration of freeze-dried Lb. delbrueckii ssp. bulgaricus upon death of these cells throughout storage, via addition of various carbohydrates to the drying medium was studied. The degree of survival of freeze-dried Lb. bulgaricus was found to be directly proportional to the square root of the absorbance of the supernatant. A darker powder resulted when most of the microorganism had died. A tentative explanation for the insolubility observed when the viability of the cells decreased is based on an increase in the extent of nonenzymatic browning (Maillard reactions), as a result of cell death. Results obtained throughout this study might represent a helpful tool towards development of a novel, straightforward, shortcut method for monitoring the viability of freeze-dried samples during storage.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 3
Documentos
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