Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Kinetics of quality and safety indicators under steady conditions-basic concepts

Kinetics of quality and safety indicators under steady conditions-basic concepts

Título
Kinetics of quality and safety indicators under steady conditions-basic concepts
Tipo
Capítulo ou Parte de Livro
Ano
2005
Autores
Cunha, LM
(Autor)
FCUP
Manso, MC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Oliveira, FAR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Livro
Páginas: 2502-2520
ISBN: 9781466507876; 9780849398476
Indexação
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-00Q-13Q
Abstract (EN): Mathematical modelling is a powerful tool in process design, assessment and optimisation. For a given situation it is very important to identify a mathematical model with an adequate functional form, but even the more complex model is of little use if the model parameters are not known with precision and accuracy. The estimation of kinetic parameters from experimental data involves the application of statistical methods in two phases: experimental design put on the latter, one should realise that the general value of the information contained in the data is actually established when the experiments are designed and even a very careful data analysis is unable to recover information that is not present in the data (1, 2). As Lenz and Lund (3) stressed, much of the data currently found in the literature could have been obtained with considerable less effort by proper choice of experimental conditions. Furthermore, the lack of quality of the experimental data many times compromises the precision and accuracy of the parameters estimates. This is of utmost importance when microbiological or chemical model parameters are used in process design, assessment or optimisation (4). © 2005 by Taylor & Francis Group, LLC.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Kinetics of quality and safety indicators under steady conditions-shelf life of foods (2005)
Capítulo ou Parte de Livro
Manso, MC; Cunha, LM; Oliveira, FAR
Modelling the influence of storage time on the respiration rate of shredded carrots at different temperatures under ambient atmosphere (2005)
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Iqbal, T; Oliveira, FAR; Mahajan, PV; Kerry, JP; Gil, L; Manso, MC; Cunha, LM

Do mesmo livro

Model building (2005)
Capítulo ou Parte de Livro
Frías, JM; Cunha, LM
Kinetics of quality and safety indicators under steady conditions-shelf life of foods (2005)
Capítulo ou Parte de Livro
Manso, MC; Cunha, LM; Oliveira, FAR
An interactive design of ma-packaging for fresh produce (2005)
Capítulo ou Parte de Livro
Mahajan, PV; Oliveira, FAR; Sousa, MJ; Fonseca, SC; Cunha, LM
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Medicina Dentária da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-24 às 15:49:33 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico