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On the fractional-order modeling of wine

Título
On the fractional-order modeling of wine
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2017
Autores
António Mendes Lopes
(Autor)
FEUP
Machado, JAT
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ramalho, E
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
A Revista está pendente de validação pelos Serviços Administrativos.
Vol. 243
Páginas: 921-929
ISSN: 1438-2377
Indexação
Outras Informações
ID Authenticus: P-00M-4Z8
Abstract (EN): This paper uses electrical impedance spectroscopy for characterizing different varieties of wine and compares the results with standard chemical analysis. In a first phase, the electrical impedance of wine samples is measured and modeled by means of fractional-order transfer functions. The impedance model parameters are then correlated with chemical data to unveil potential relationships between the distinct descriptions. In a second phase, the multidimensional scaling technique is adopted for data clustering and visualizing. The methodology is illustrated on a set of commercially available wines. The results demonstrate that fractional-order models represent conveniently the impedance of wine, with a reduced number of parameters.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
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