Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Biochemical Basis of CO2-Related Internal Browning Disorders in Pears (Pyrus communis L. cv. Rocha) during Long-Term Storage

Biochemical Basis of CO2-Related Internal Browning Disorders in Pears (Pyrus communis L. cv. Rocha) during Long-Term Storage

Título
Biochemical Basis of CO2-Related Internal Browning Disorders in Pears (Pyrus communis L. cv. Rocha) during Long-Term Storage
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2016
Autores
Deuchande, T
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Larrigaudiere, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Gine Bordonaba, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Vasconcelos, MW
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 64
Páginas: 4336-4345
ISSN: 0021-8561
Outras Informações
ID Authenticus: P-00K-HTS
Abstract (EN): This study aimed at understanding the biochemical basis of internal browning disorders (IBDs) in 'Rocha' pear. For this purpose, the effects of storage under normal controlled atmosphere (CA) (3 kPa of O-2 + 0.5 kPa of CO2) and IBD-inducing CA (1 kPa of O-2 + 10 kPa of CO2) on the antioxidant and fermentative metabolisms and polyphenol oxidase (PPO) activity and phenolics concentration were studied. The higher IBD incidence in high CO2-stored fruits was positively correlated with fermentative metabolites and negatively with ascorbate and H2O2 concentrations, and it was linked to PPO activation. These results indicate that both the antioxidant and fermentative metabolisms are involved in the occurrence of IBD in 'Rocha' pear. From the integration of the biochemical and enzymatic data, a schematic model illustrating the effects of high CO2 and low O-2 in 'Rocha' pears during long-term storage was constructed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 10
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Transcriptional and biochemical regulation of internal browning disorder in 'Rocha' pear as affected by O-2 and CO2 concentrations (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Deuchande, T; Carvalho, SMP; Gine Bordonaba, J; Vasconcelos, MW; Larrigaudiere, C

Da mesma revista

The Role of Anthocyanins in Alleviating Intestinal Diseases: A Mini Review (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Liu, Y; Iva Fernandes; Mateus, N; Oliveira, H; Han, FL
Saponins as Natural Emulsifiers for Nanoemulsions (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Schreiner, TB; Madalena M. Dias; Barreiro, MF; Pinho, SP
Interplay between Anthocyanins and Gut Microbiota (2014)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Iva Fernandes; Sonia Norberto; Nuno Mateus; Conceicao Calhau
Genesis of Azole Antifungal Resistance from Agriculture to Clinical Settings (2015)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Azevedo, MM; Faria Ramos, I; Costa Cruz, LC; pina-vaz, c; rodrigues, ag
Comment on Safety and Antioxidant Activity of a Pomegranate Ellagitannin-Enriched Polyphenol Dietary Supplement in Overweight Individuals with Increased Waist Size (2008)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Rosario Monteiro; Isabel Azevedo; Conceicao Calhau

Ver todas (300)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Medicina Dentária da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-08-01 às 02:56:35 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico