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Wine and grape polyphenols - A chemical perspective (vol 44, pg 3134, 2011)

Título
Wine and grape polyphenols - A chemical perspective (vol 44, pg 3134, 2011)
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2013
Autores
garrido, jorge
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
borges, fernanda
(Autor)
FCUP
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Revista
Título: Tetrahedron LettersImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 54
Páginas: 1843-1858
ISSN: 0040-4039
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-008-J17
Abstract (EN): Phenolic compounds constitute a diverse group of secondary metabolites which are present in both grapes and wine. The phenolic content and composition of grape processed products (wine) are greatly influenced by the technological practice to which grapes are exposed. During the handling and maturation of the grapes several chemical changes may occur with the appearance of new compounds and/or disappearance of others, and consequent modification of the characteristic ratios of the total phenolic content as well as of their qualitative and quantitative profile. The non-volatile phenolic qualitative composition of grapes and wines, the biosynthetic relationships between these compounds, and the most relevant chemical changes occurring during processing and storage will be highlighted in this review. (C) 2013 Published by Elsevier Ltd.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: fborges@ff.up.pt
Documentos
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