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Wine and grape polyphenols-A chemical perspective

Título
Wine and grape polyphenols-A chemical perspective
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2011
Autores
garrido, jorge
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
borges, fernanda
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 44
Páginas: 3134-3148
ISSN: 0963-9969
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-J0B
Abstract (EN): Phenolic compounds constitute a diverse group of secondary metabolites which are present in both grapes and wine. The phenolic content and composition of grape processed products (wine) is greatly influenced by the technological practice to which grapes are exposed. During the handling and maturation of the grapes several chemical changes may occur with the appearance of new compounds and/or disappearance of others, and consequent modification of the characteristic ratios of the total phenolic content as well as of their qualitative and quantitative profile. The non-volatile phenolic composition of grapes and wines, the biosynthetic relationships between these compounds, and the most relevant chemical changes occurring during processing and storage will be highlighted in the present study. (C) 2011 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: fborges@ff.up.pt
Documentos
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