Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > FATTY ACID AND CHOLESTROL CONTENT OF MANCHEGO TYPE CHEESE PREPARED WITH INCORPORATED AVOCADO OIL

Publicações

FATTY ACID AND CHOLESTROL CONTENT OF MANCHEGO TYPE CHEESE PREPARED WITH INCORPORATED AVOCADO OIL

Título
FATTY ACID AND CHOLESTROL CONTENT OF MANCHEGO TYPE CHEESE PREPARED WITH INCORPORATED AVOCADO OIL
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2012
Autores
algarra, m
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
sanchez, c
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
da silva, jcge
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
jimenez-jimenez, j
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 15
Páginas: 796-808
ISSN: 1094-2912
Editora: Taylor & Francis
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-G8K
Abstract (EN): Fatty acids and cholesterol compositions, in both fresh and mature cheeses, prepared in accordance with the Manchego-type cheese with different fat compositions, using milk enriched with avocado oil were evaluated. Fresh cheese enriched with avocado oil showed an increase of 52% in polyunsaturated acids in full-fat milk and 98% in skimmed milk. Mature manchego style cheeses enriched with avocado oil showed an increase of 32% in polyunsaturated acids in full-fat milk and 61% in skimmed milk. Multivariate analysis (non-linear mapping, hierarchical cluster analysis, and linear discriminating analysis) of the fatty acids composition in newly prepared cheeses confirmed that they were different from the traditional cheeses and that a small set of fatty acids (myristoleic, lauroleic, eicosenoic, caproleic, stearic, palmitoleic, and margaroleic) can be used to develop classification rules.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: magonzal@fc.up.pt
Nº de páginas: 13
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

Adulteration in roasted coffee: a comprehensive systematic review of analytical detection approaches (2023)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Couto, CD; Coelho, CCD; Oliveira, EMM; Susana Casal; Freitas-Silva, O
Quantification of Diterpenes and their Palmitate Esters in Coffee Brews by HPLC-DAD (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Marzieh Moeenfard; José Avelino Silva; Nuno Borges; Alejandro Santos; Arminda Alves
Organic acid profile of chestnut (Castanea sativa Mill.) as affected by hot air convective drying Drying influence on chestnut organic acids (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Delgado, T; Ramalhosa, E; Pereira, JA; Susana Casal
Mass transfer properties of osmotic solutions. 1. Water activity and osmotic pressure (1998)
Artigo em Revista Científica Internacional
Vassilis Gekas; Chelo Gonzalez; Alberto Sereno; Amparo Chiralt; Pedro Fito
Impact of MG2+ and tara gum concentrations on flow and textural properties of WPI solutions and cold-set gels (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
M. Vázquez da Silva; J. M. P. Q. Delgado; M. P. Gonçalves

Ver todas (6)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-26 às 16:35:02 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico