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Publicações

Optimal experimental design for estimating the kinetic parameters of the Bigelow model

Título
Optimal experimental design for estimating the kinetic parameters of the Bigelow model
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1997
Autores
Cunha, LM
(Autor)
Outra
Oliveira, FAR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Brandao, TRS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Oliveira, JC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 33
Páginas: 111-128
ISSN: 0260-8774
Editora: Elsevier
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-B54
Abstract (EN): The optimum experimental design for systems following the Bigelow model was studied by determining the sampling conditions that lead to a minimum confidence region for a number of observations equal to the number of parameters. For isothermal conditions, it was found that this corresponds to the sampling times when the fractional concentration of the decaying factor (eta(i)) is equal to e(-1) and that the experiments should be performed in the limit range of temperatures chosen. These results are identical to those described in the literature for a first-order Arrhenius model. For non-isothermal experiments with linearly increasing temperature, the optimal experimental design is obtained with a maximum heating rate, a minimum initial temperature and sampling times when the product of the fractional concentrations is e(-2) (with eta(1) congruent to 0.70 and eta(2) congruent to 0.19). The influence of the heating rate on the precision of the estimates is more significant for high z values and the influence of the initial temperature is more significant for low values of the heating rate. (C) 1997 Elsevier Science Limited.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 18
Documentos
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