Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Non-chlorine detergent formulations as an alternative for unpasteurised milk removal from stainless steel surfaces

Publicações

Non-chlorine detergent formulations as an alternative for unpasteurised milk removal from stainless steel surfaces

Título
Non-chlorine detergent formulations as an alternative for unpasteurised milk removal from stainless steel surfaces
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2024
Autores
Wilson-Nieuwenhuis, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Taylour, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Lynch, S
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Whitehead, D
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Whitehead, KA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 374
ISSN: 0260-8774
Editora: Elsevier
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-010-A2K
Abstract (EN): Hygiene is a major concern in the dairy industry, and detergents based on hypochlorite have commonly been utilised for cleaning-in-place (CIP) regimes. However, due to concerns about chlorate residues entering the milk processing chain, new detergent alternatives that are free of chlorate sources are required. Two new formulations were developed based on ethylenediaminetetraacetic acid (EDTA) and wetting agents. Stainless steel surfaces were fouled with milk and cleaned once or 10 times using water, a caustic-EDTA product, a sodium hypochlorite product, an acid, or new cleaning formulations (Product A and Product B). The results demonstrated that the use of acid did not result in successful cleaning. The two new products performed well, with Product B performing equivalently during cleaning compared with the established hypochlorite or caustic-EDTA products. Product A exhibited better cleanliness than the other detergents tested. When allergen removal was considered, residual material was found to be retained on the surfaces, regardless of the cleaning type used. This study suggests that the new product formulations may be used to replace hypochlorite-based detergents to increase the hygienic status of a surface.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 12
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Modelling respiration rate of fresh fruits and vegetables for modified atmosphere packages: a review (2002)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Fonseca, SC; Oliveira, FAR; Brecht, JK
Viscoelastic behaviour of mixtures of locust bean gum and pectin dispersions (1993)
Artigo em Revista Científica Internacional
J. Silva; Maria do Pilar Gonçalves; M. Rao
VISCOELASTIC BEHAVIOR OF MIXTURES OF LOCUST BEAN GUM AND PECTIN DISPERSIONS (1993)
Artigo em Revista Científica Internacional
DASILVA, JAL; Maria do Pilar Gonçalves; RAO, MA
Thermal behaviour of stirred yoghurt during cooling in plate heat exchangers (2006)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carla S. Fernandes; Ricardo P. Dias; J. M. Nóbrega; Isabel M. Afonso; Luís F. Melo; João M. Maia

Ver todas (53)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-10-21 às 02:20:23 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico