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Publicações

Impact of MG2+ and tara gum concentrations on flow and textural properties of WPI solutions and cold-set gels

Título
Impact of MG2+ and tara gum concentrations on flow and textural properties of WPI solutions and cold-set gels
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2010
Autores
M. Vázquez da Silva
(Autor)
FEUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
J. M. P. Q. Delgado
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
M. P. Gonçalves
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 13 5
Páginas: 972-982
ISSN: 1094-2912
Editora: Taylor & Francis
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Outras ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-BCD
Abstract (EN): Cold-set gels of whey protein isolate (WPI) and of WPI plus tara gum (TG) were produced through the addition of magnesium chloride to heat-denatured (HD) WPI and WPI+TG solutions. The flow behaviour of the WPI, TG, and WPI+TG samples was analyzed: WPI solutions exhibit Newtonian behavior while the behavior of the TG and WPI+TG solutions can be described through the Cross and Carreau models. The mechanical characterization of the cold-set gels was done through puncture tests, and the Young¿s modulus for each coldset gel was obtained. Statistical analysis of the mechanical data was made according to the Marquadt-Levenberg algorithm.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 11
Documentos
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