Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Valorisation of natural extracts from marine source focused on marine by-products: A review

Publicações

Valorisation of natural extracts from marine source focused on marine by-products: A review

Título
Valorisation of natural extracts from marine source focused on marine by-products: A review
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2010
Autores
Ferraro, V
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cruz, IB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Jorge, RF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Pintado, ME
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Castro, PML
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 43 6
Páginas: 2221-2233
ISSN: 0963-9969
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-1C5
Abstract (EN): The wide chemical and biological diversity observed in the marine environment makes the ocean an extraordinary source of high added value compounds (HAVC) which can be employed in many applications. Minerals, lipids, amino acids, polysaccharides and proteins from marine sources have unique features and, surprisingly, their highest concentration is often found in parts of marine organisms that are commonly discarded. Fish heads, viscera, skin, tails, offal and blood, as well as seafood shells possess several HAVC suitable for human health applications, yet most end up as residues throughout the raw material processing. This review updates information on this issue and conveys critical analysis of the chief methodologies to carry out extraction, purification and eventual transformation, with a focus on their actual and potential applications.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 13
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Characterisation of high added value compounds in wastewater throughout the salting process of codfish (Gadus morhua) (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ferraro, V; Cruz, IB; Jorge, RF; F. Xavier Malcata; Castro, PML; Pintado, ME
Characterisation of Soluble Nitrogen and Muscle Proteins in Wastewater Throughout the Salting Process of Codfish (Gadus morhua) (2010)
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Ferraro, V; Cruz, IB; Jorge, RF; F. Xavier Malcata; Castro, PML; Pintado, ME

Da mesma revista

Updating the research on prodelphinidins from dietary sources (2016)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Teixeira, N; Nuno Mateus; Victor de Freitas
The botanical profile, phytochemistry, biological activities and protected-delivery systems for purple sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam.): An up-to-date review (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Jiang, T; Ye, SX; Liao, W; Wu, MC; He, JR; Nuno Mateus; Oliveira, H
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva
Producing more with less: Strategies and novel technologies for plant-based food biofortification (2013)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Susana M P Carvalho; Marta W Vasconcelos
Oxidation mechanisms occurring in wines (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Oliveira, CM; Silva Ferreira, ACS; Victor de Freitas; Silva, AMS

Ver todas (116)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-07-17 às 22:34:05 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias