Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Wellbeing at Work before and during the SARS-COV-2 Pandemic: A Brazilian Nationwide Study among Dietitians

Publicações

Wellbeing at Work before and during the SARS-COV-2 Pandemic: A Brazilian Nationwide Study among Dietitians

Título
Wellbeing at Work before and during the SARS-COV-2 Pandemic: A Brazilian Nationwide Study among Dietitians
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2020
Autores
da Costa Matos, RAD
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
de Almeida Akutsu, RDCD
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Zandonadi, RP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rocha, Ada
(Autor)
FCNAUP
Assuncao Botelho, RBA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 17
Páginas: 1-15
ISSN: 1661-7827
Editora: MDPI
Classificação Científica
CORDIS: Ciências da Saúde
FOS: Ciências médicas e da saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-00S-HKD
Abstract (EN): This study aimed to evaluate the perceptions of dietitians' wellbeing at work before and during the SARS-COV-2 pandemic in Brazil. This cross-sectional study was performed using a previously validated instrument to investigate the wellbeing of dietitians at work in Brazil. The questionnaire on the wellbeing of dietitians was composed of 25 items (with a 5-point scale), characteristics, and questions about the SARS-COV-2 period. The application was carried out with GoogleForms(R)tool from 26 May to 7 June 2020. The weblink to access the research was sent via email, messaging apps, and social networks. Volunteers were recruited nationwide with the help of the Brazilian Dietitians Councils, support groups, as well as media outreach to reach as many dietitians as possible. Volunteers received, along with the research link, the invitation to participate, as well as the consent form. A representative sample of 1359 dietitians from all the Brazilian regions answered the questionnaire-mostly female (92.5%), Catholic (52.9%), from 25 to 39 years old (58.4%), with a partner (63.8%), and with no children (58%). Most of the participants continue working during the pandemic period (83.8%), but they did not have SARS-COV-2 (96%), nor did their family members (80.7%). The wellbeing at work before SARS-COV-2 was 3.88 +/- 0.71, statistically different (p< 0.05) from during the pandemic, with the wellbeing of 3.71 +/- 0.78. Wellbeing at work was higher before the pandemic for all the analyzed variables. Analyzing variables separately before and during the pandemic, dietitians with partners, children and a Ph.D. presented higher scores for wellbeing at work. Professionals receiving more than five times the minimum wage have higher scores. During the pandemic, better wellbeing was observed for dietitians working remotely.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 15
Documentos
Nome do Ficheiro Descrição Tamanho
Matos-2020-Wellbeing-at-work-before-and-during 827.59 KB
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Water Microbiology. Bacterial Pathogens and Water (2010)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
cabral, jps
The Role of Nutrition in the Prevention and Management of Bronchopulmonary Dysplasia: A Literature Review and Clinical Approach (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Rocha, G; Guimarães H; Pereira da Silva, L
The Effect of Fire Smoke Exposure on Firefighters' Lung Function: A Meta-Analysis (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Barbosa, JV; Farraia, M; Branco, PTBS; Alvim-Ferraz, MCM; Martins, FG; Annesi-Maesano, I; Sousa, SIV
Special Issue "2nd Edition of Sustainable Cities: Environmental Regeneration for Healthier Lives", International Journal of Environmental Research and Public Health (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ferraz, MP; Rui Leandro Maia; Gisela Oliveira; Paula Teixeira

Ver todas (234)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-07-17 às 20:27:46 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias