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Organic acid profile of chestnut (Castanea sativa Mill.) as affected by hot air convective drying Drying influence on chestnut organic acids

Título
Organic acid profile of chestnut (Castanea sativa Mill.) as affected by hot air convective drying Drying influence on chestnut organic acids
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2018
Autores
Delgado, T
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ramalhosa, E
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pereira, JA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 21
Páginas: 557-565
ISSN: 1094-2912
Editora: Taylor & Francis
Outras Informações
ID Authenticus: P-00N-YTX
Abstract (EN): The objective of the present work was to evaluate the effect of hot air convective drying on the organic acid profile of chestnut. An extractive method, with internal standard, followed by HPLC-UV was validated, allowing the quantification of malic, ascorbic, citric, and fumaric acids with good precision and accuracy. Fresh chestnuts presented differences between varieties. The thermal process caused equivalent losses of ascorbic acid on both varieties, but higher losses of malic acid in Longal. Furthermore, fumaric acid contents increased on both varieties. Therefore, hot air convective drying affected the organic acid composition of chestnut slices, and this effect was varietal dependent.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
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