Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Application of Biopolymers in Microencapsulation Processes

Publicações

Application of Biopolymers in Microencapsulation Processes

Título
Application of Biopolymers in Microencapsulation Processes
Tipo
Capítulo ou Parte de Livro
Ano
2018
Autores
Berta Nogueiro Estevinho
(Autor)
FEUP
Fernando Rocha
(Autor)
FEUP
Livro
Páginas: 191-222
ISBN: 9780128115015; 9780128114490
Indexação
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-00P-QQZ
Resumo (PT):
Abstract (EN): Currently, biopolymers, such as chitosan, alginate, whey proteins, gelatines, and gum arabic have attracted the interest of the scientific community as matrices for the microencapsulation, immobilization, or controlled release of numerous active compounds and have been applied in the pharmaceutical, food, biomedical, chemical, and waste-treatment industries.On the other hand, microencapsulation has become a challenging approach to design new materials with biotechnological applications and can be used to increase the effectiveness of many compounds in the industry allowing the reformulation of a large number of products, improving and giving them better and new properties.In this chapter, it is intended to discuss the applicability of the microencapsulation in different systems with food and technological interest using biopolymers as encapsulating agents. The main microencapsulation methods, the most used biopolymers, the controlled release mechanisms and models to evaluate the release are presented.Finally, some of the potential applications of biopolymer particles in food are discussed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 32
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Microencapsulation of active and natural compounds (2016)
Poster em Conferência Internacional
Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
The progress and application of vitamin E encapsulation-A review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ribeiro, AM; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
Preparation and Incorporation of Functional Ingredients in Edible Films and Coatings (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ribeiro, A.M.; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha

Ver todas (103)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-16 às 10:27:01 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias