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Publicações

EvaGreen real-time PCR to determine horse meat adulteration in processed foods

Título
EvaGreen real-time PCR to determine horse meat adulteration in processed foods
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2017
Autores
Meira, L
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Joana Costa
(Autor)
FFUP
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Villa, C
(Autor)
Outra
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Ramos, F
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Beatriz B P P Oliveira
(Autor)
FFUP
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Mafra, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 75
Páginas: 408-416
ISSN: 0023-6438
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-00K-XJ5
Abstract (EN): The aim of this work was the development of qualitative and quantitative methods for the detection of horse meat adulteration in processed foods. The design of new primers targeting the cytb gene of Equus caballus enabled proposing two types of assays: species-specific PCR and real-time quantitative PCR with EvaGreen dye. The assays demonstrated high sensitivity and specificity, down to 0.0001% (w/w) of horse meat in beef mixtures and 0.1 pg of horse DNA, in both raw and autoclaved meats. A normalised real-time PCR approach based on the Delta Ct method was further proposed in the range of 25% down to 0.0001%, which was effectively validated and applied to a total of 67 processed foods. The estimated horse meat content (0.10%) in one sample suggests the occurrence of cross-contamination rather than adulteration.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
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