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Antioxidant and antihypertensive hydrolysates obtained from by-products of cannery sardine and brewing industries

Título
Antioxidant and antihypertensive hydrolysates obtained from by-products of cannery sardine and brewing industries
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2017
Autores
Vieira, EF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ferreira, Isabel
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 20
Páginas: 662-673
ISSN: 1094-2912
Editora: Taylor & Francis
Outras Informações
ID Authenticus: P-00N-KHN
Abstract (EN): Hydrolysates with antioxidant and antihypertensive activities were obtained from sarcoplasmic proteins of canned sardine by-product and proteases extracted from Brewer's spent yeast. Using response surface methodology, hydrolysis time and temperature were selected to achieve the maximum bioactivity. Hydrolysates produced using the substrate/enzyme ratio 1:0.27 (mg/U), 7 h and 50oC, presenting an angiotensin I-converting enzyme-inhibitory activity of 164 mu g protein/mL and an antioxidant activity of 293 M TE/mL. Experimental results agreed with predicted values within a 95% confidence interval. Within this work the simultaneous valorisation of two agro-industrial by-products was successfully achieved.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 12
Documentos
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