Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Updating the research on prodelphinidins from dietary sources

Publicações

Updating the research on prodelphinidins from dietary sources

Título
Updating the research on prodelphinidins from dietary sources
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2016
Autores
Teixeira, N
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Victor de Freitas
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 85
Páginas: 170-181
ISSN: 0963-9969
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-00K-PP2
Abstract (EN): Polyphenols are common constituents of foods of plant origin with thousands of different compounds comprising a wide variety of molecules. Prodelphinidins (PDs) belong to the proanthocyanidin (PA) or condensed tannins sub-group. Not so studied like their similar procyanidins (PCs), PDs have attracted attention over the last years, mostly due to their antioxidant capabilities in biological systems. This review is focused in all PDs detected so far in dietary sources, highlighting the principal features of the detection, synthesis and possible health benefits. Recently, new methodologies for the analysis of dimeric PDs have been achieved through isolation, purification and high-performance liquid chromatography mass spectrometry analysis. Concerning oligomeric and polymeric PDs, spectrometric studies are limited probably owing to their coexistence with a large number of other PA molecules, their low concentration and the high number of isomers.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 12
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

A review of the current knowledge of red wine colour (2017)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Fernandes, A; Joana Oliveira; Teixeira, N; Nuno Mateus; Victor de Freitas
A review of the current knowledge of red wine colour (2017)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Fernandes, A; Joana Oliveira; Teixeira, N; Nuno Mateus; Victor de Freitas
Extraction efficiency of phenolic compounds by bioconversion and their implication on their biological effects (2022)
Capítulo ou Parte de Livro
Fernandes, A; Oliveira, H; Teixeira, N; Nuno Mateus; Victor de Freitas
Wine industry by-product: Full polyphenolic characterization of grape stalks (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Teixeira, N; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Joana Oliveira
The phenolic chemistry and spectrochemistry of red sweet wine-making and oak-aging (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Figueiredo Gonzalez, M; Cancho Grande, B; Simal Gandara, J; Teixeira, N; Mateus, N; De Freitas, V

Ver todas (10)

Da mesma revista

Valorisation of natural extracts from marine source focused on marine by-products: A review (2010)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ferraro, V; Cruz, IB; Jorge, RF; F. Xavier Malcata; Pintado, ME; Castro, PML
The botanical profile, phytochemistry, biological activities and protected-delivery systems for purple sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam.): An up-to-date review (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Jiang, T; Ye, SX; Liao, W; Wu, MC; He, JR; Nuno Mateus; Oliveira, H
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva
Producing more with less: Strategies and novel technologies for plant-based food biofortification (2013)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Susana M P Carvalho; Marta W Vasconcelos
Oxidation mechanisms occurring in wines (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Oliveira, CM; Silva Ferreira, ACS; Victor de Freitas; Silva, AMS

Ver todas (116)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-07-17 às 22:38:14 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias