Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Teas, dietary supplements and fruit juices: A comparative study regarding antioxidant activity and bioactive compounds

Publicações

Teas, dietary supplements and fruit juices: A comparative study regarding antioxidant activity and bioactive compounds

Título
Teas, dietary supplements and fruit juices: A comparative study regarding antioxidant activity and bioactive compounds
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2012
Autores
Costa, ASG
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Nunes, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Almeida, IMC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Carvalho, MR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Barroso, MF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Alves, RC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Oliveira, MBPP
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 49
Páginas: 324-328
ISSN: 0023-6438
Editora: Elsevier
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-381
Abstract (EN): Nowadays, new emerging products claiming antioxidant properties are becoming more frequent. However, information about this topic in their labels is usually scarce. In this paper, we analyzed total phenolics, total flavonoids and ascorbic acid contents, as well as DPPH scavenging activity of several commercial samples, namely green tea and other herbal infusions, dietary supplements, and fruit juices, available in the Portuguese market. In general, beverages containing green tea and hibiscus showed higher phenolics contents (including flavonoids) and antioxidant activity than those without these ingredients. A borututu infusion presented the lowest concentrations of bioactive compounds and scavenging activity, due to the low recommended amount of plant to prepare the beverage. Some juices without antioxidant claims in the label presented similar values to those with it.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

A review of current and emergent biofilm control strategies (2010)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Manuel Simoes; Lucia C Simoes; Maria J Vieira
Towards authentication of Korean ginseng-containing foods: Differentiation of five Panax species by a novel diagnostic tool (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
Grazina, L; Amaral, JS; Joana Costa; Mafra, I
Towards a starter culture of Lactobacillus plantarum AFS13: assessment of more relevant effects for in vitro production and preservatio thereof, via ractional factorial design methodology (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Francisco Xavier Malcata; M. Francisca Portilha Cunha; Patrícia J. M. Reis; Ângela C. Macedo
The potential effect of FOS and inulin upon probiotic bacterium performance in curdled milk matrices (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Rodrigues, D; Rocha Santos, TAP; Pereira, CI; Gomes, AM; F. Xavier Malcata; Freitas, AC
Synergy of olive bioactive phytochemicals and probiotic strain in control of Escherichia coli (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
F. Xavier Malcata; C. M. Peres; A. Hernandez-Mendoza; M. R. Bronze; C. Peres

Ver todas (62)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-09-27 às 12:16:35 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias